Marockos och Saudi-arabiens plan att förvandla Spanien till ett muslimskt land igen

Enrique Montánchez, journalist och författare hävdar att flera arabiska länder, i synnerhet Marocko och Saudi-arabien, har en hemlig plan för att göra Spanien till ett muslimskt land igen.

Conoze.com 19.2.2002
Montánchez och Pedro Canales, även han journalist och korrespondent på el Magreb, är författare till boken "I Allahs namn" som presenterades i måndags (18.2.2002) i Madrid.

Libertad Digital: "Flera arabiska länder har en hemlig plan för att göra Spanien till ett muslimskt land igen" enligt Enrique Montánchez, medförfattare till "I Allahs namn. Den muslimska terrorismens hemliga nät i Spanien" (Planeta, 2002).

Denna journalistiska undersökning på 256 sidor är inte en doktorsavhandling inte heller en polisiär eller politisk bok, utan den tar fram "pusselbitar" enligt författarna.

Montánchez, chefredaktör för efterforskningsavdelningen i tidningen La Razón och Pedro Canales, korrespondent för Magreb i samma tidning undertecknar boken tillsammans och understryker att det bara rör sig om att starta en social debatt kring detta fenomen.

I boken kommer dess författare till den slutsatsen att den muslimska världen försöker att ideologiskt återvinna "Al Andalus" (det historiska namnet för det muslimska Spanien).

De tar fram bevis och dokument för att visa hur många ekonomiska medel från Marocko och Saudi-arabien underlättar byggandet av moskéer i Spanien. Pedro Canales försäkrar också att i boken bevisas att Spanien är det enda ställe i Europa där muslimer utövar proselytvärvning och att under de senaste åren har ca 30.000 spanjorer konverterat till Islam.

"Det finns en reislamisering: att söka konvertera vinner terräng", det är säkert.

För att understryka detta argument, förklarar författarna att under 80-talet fanns ett tiotal islamiska föreningar i Spanien, medan det nu finns mer än tvåhundra och majoriteten finansieras också av Marocko och Saudi-arabien.

Pedro Canales som väl känner till Magreb, förklarar också hur Marocko utnyttjar den illegala invandringen för att dämpa den interna politiska situationen.

Med en utarmad befolkning tolererar den egna marockanska regeringen immigrationsmaffian som tar in tusentals förtvivlade människor till Spanien varje år - på villkor att de ger sig iväg vidare - och "genom att se genom fingrarna med maffian" undviker marockanerna en social explosion och skickar till Europa de som skulle kunna ge dem problem längre fram.

Men det som sker i verkligheten är att grannländerna lämnar över "den heta potatisen" till Spanien. Bokens författare påpekar att den nordafrikanska immigrationen är en utmärkt grogrund för integrationsfenomen.

Vid sin ankomst till Spanien får immigranterna omedelbar hjälp från invandrarmyndigheterna som ger dem pengar "för att de ska börja fungera" och även underlättar för dem att få "någonstans att sova".

När de första behoven är tillgodosedda fortsätter dessa myndigheter med religiös proselytism och de använder sig av sina kontakter och sina pengar för att rekrytera dem som med tiden och intensivt arbete kommer till fanatisk omvändelse, blir "islamiska förkämpar" och sänder dem till träningsläger i andra länder.

Under en tidningsintervju denna måndag i Madrid framkom en notis som kommer att publiceras inom kort i La Razón. Det sägs att företag tillhörande Holding Ben Laden arbetar helt naturligt i Spanien. Dessa etableras i synnerhet i östra Spanien, men författarna ger inte mer detaljer om detta.

De försäkrar att det helt enkelt rör sig om en ny bit i ett oändligt puzzle som kompletteras dag efter dag ty den muslimska terrorismens förgreningar och integrering breder ut sig åt alla håll.

Enligt författarnas åsikt "har den förvandlat Spanien till en plattform för logistisk förberedelse för att göra attentat mot mål i andra länder", något som publicerats redan för månader sedan, när en grupp förmodade Al Qaida-medlemmar häktades i Spanien.

Slutligen finns ett speciellt kapitel i "I Allahs namn" angående situationen i Ceuta och Melilla vars titel är: "Spaniens akilleshäl inför den islamiska flodvågen".

Pedro Canales försäkrar att Ceuta och Melilla "skulle kunna vara landets akilleshäl eller tvärtom skulle de kunna vara det starka fästet för en kulturell integrationspolitik som kunde tjäna som modell". Dock tvivlar inte författarna på att Marockos verkliga intresse är att "en dag" återta kontrollen över dessa båda spanska städer.

Översättning till svenska från:
Conoze.com Un libro desvela el plan de Marruecos y Arabia Saudí para "reislamizar" España

top

Till KATOLIKnu